Notificări

Notificările sunt mesaje trimise direct către utilizatori pentru înștiințarea acestora în legătură cu diverse evenimente, chiar și atunci când utlizatorii nu au aplicația EBAS încărcată într-o anumită pagină, atâta timp cat browserul este deschis sau au instalat aplicația pe dispozitivul mobil.

Notificări în aplicație

Puteți vedea oricând notificările din cadrul aplicației, dacă faceți click pe iconița de tip "clopoțel" din partea de sus, dreapta. Aici le puteți anula dacă doriți să nu le mai vedeți prin click pe "ÎNCHIDE", în partea sus, dreapta.

Activare notificări în versiunea Desktop/Laptop

Pentru primirea notificărilor real-time de către utilizatori, este necesară permiterea afișării acestora de către browser (navigator). În majoritatea cazurilor, navigatorul va afișa un mesaj pop-up la prima incarcare a aplicației pentru a vă cere permisiunea necesară. Un exemplu în Chrome:

Apasati butonul "Allow" (Permite) pentru a va abona la notificari.

Dacă doriți să modificați opțiunile după ce ați dat click pe unul din butoane, faceți click pe iconita de "lacațel" din partea de sus, stanga (lângă bara de navigare ce conține "ebas.com"), apoi în dreptul "Notifications" (Notificări) bifați activarea acestora, în caz că sunt dezactivate (bifa trebuie să fie de culoare albastră ca să fie active).

Anumite browsere, ca exemplu Mozilla Firefox, necesita permiterea explicita de catre utlizator pentru abonare (nu se face automat la incarcarea aplicatiei). Pentru aceasta, faceti click pe iconita de "comment" (comentariu/chat) din partea de sus-stanga (langa bara de navigare ce contine "https://ebas.com"), ca in imaginea alaturata.

Apoi alegeti optiunea "Allow" (Permite notificarile).

Daca doriti sa modificati ulterior setarile paginii in Firefox, faceti click pe iconita de ajustare setari, in partea stanga a barei de navigare. Sectiunea "Send notifications" (Trimite notificari) trebuie sa fie marcate cu "Allowed" (Permise)

Activare notificări în versiunea mobilă

Pentru primirea notificarilor in timp real, utilizatorul trebuie sa permita afisarea acestora. Aplicatia EBAS poate fi folosita direct in pagina web folosind un browser (navigator) modern (de exemplu Chrome, Firefox) sau poate fi instalata pe telefon in mod PWA (vezi mai multe detalii despre modul PWA aici) sau de pe Google Play.

La prima accesarea aplicatiei browserul va afisa un mesaj popup pentru a va cere permisiunea de a primi notificari

Alegeti aici optiunea "Allow" (Permite notificarile).


Pentru modificarea ulterioara a permisiunilor va fi nevoie sa accesati aplicatia in browserul implicit al telefonului/tabletei dvs. (de ex. Chrome), să navigați catre https://ebas.com și apoi sa apasati pe iconita de tip "lacatel" din bara de sus. Aici veti putea apasa pe "Permissions" (Permisiuni), apoi "Notifications" (Notificari) pentru a schimba starea lor. Acestea trebuie sa fie marcate ca si "Allowed" (Permise).

In cazul in care ele sunt marcate ca "Blocked" (Blocate), nu veti putea primi notificari in mod real-time. 

Daca aveti instalata aplicatia in mod PWA, o alta optiune pentru a modifica permisiunile este sa tineti apasata iconita aplicatiei EBAS de pe telefonul dumneavoastra, pentru scurt timp, pana cand este afisata optiunea "Site settings" (Setari site). Selectati aceasta optiune, apoi apasati pe "Notifications" (notificari) din sectiunea "Permissions" (Permisiuni). Bifati apoi activarea "Show notifications" (bifa trebuie sa fie colorata, nu gri, pentru ca ele sa fie active). 

Observatie: Dispozitivele iOS (iPhone, iPad) nu sunt permit trimiterea de notificari in timp real catre utilizatori, la accesarea din browser sau mod PWA (vezi mai jos sectiunea pentru dispositive si browsere suportate), dar notificarile pot fi oricand vizualizate in aplicatie la apasare pe iconita de tip "clopotel" in bara de activitate din partea de sus a aplicatiei

Dispozitive și browsere ce pot afișa notificări

Notificarile directe catre utilizatori sunt disponibile pe browsere si dispozitive ce permit notificări real-time (web push notifications). Dintre cele mai cunoscute acestea sunt:

Recomandam sa aveți o versiune cat mai recenta pentru acestea.

Browserul Safari si dispozitivele iOS ce au o versiune a sistemului anterioara 16.4 (modele mai vechi iPhone, iPad) nu sunt suportate la accesarea in pagina web, deoarece nu permit trimiterea in timp real a notificărilor. Pentru aceasta, este nevoie sa instalati aplicatia EBAS de pe Apple Store.

De asemenea trimiterea notificărilor real-time in browser nu este disponibila in modurile Incognito sau Private mode.